De hele zomer lang mensen redden op een van de drukste stranden van Europa. Wij patrouilleren preventief, verlenen eerste hulp bij ongevallen en zoeken naar vermiste kinderen. Wij redden drenkelingen en ondersteunen de hulpdiensten.
Heb jij een goede conditie, ben jij stressbestendig en een waterrat? Dan zoeken wij jou!
Wie ben jij?
- Minimaal 15 jaar (vanaf 16 jaar mag je het strand op)
- Waterrat met grote liefde voor strand en zee
- Sportief, stressbestendig en scherp
- Teamspirit
- Makkelijke prater
- Goede luisteraar
- Minimaal 120 uur beschikbaar in de zomervakantie
- Voldoende tijd beschikbaar voor de opleiding (EHBO, reddend zwemmen en lifeguard)
Wat bieden wij?
- Zwem-, rij-, vaar- en EHBO-opleidingen met internationaal erkende diploma’s
- Persoonlijke zwemuitrusting
- Urenvergoeding
- Bruisend verenigingsleven
- Unieke werkervaring
Tijdens de informatiebijeenkomsten zullen we je uitleggen wat het inhoudt om lifeguard te zijn, hoe het opleidingstraject eruit ziet en hoe de selectieprocedure werkt. Daarnaast zal er voldoende gelegenheid zijn om alle vragen te beantwoorden.
Kom naar een voorlichtingsavond
De data in 2024 zijn:
• Vrijdag 22 maart 2024
• Vrijdag 21 juni 2024
• Woensdag 28 augustus 2024
• Vrijdag 20 december 2024
Het verhaal van Mabel
“Voor mij betekent lifeguard zijn kennis opdoen die je nergens anders kan vinden, in een team dat met de dag sterker wordt”
Nadat ze als studente verhuisde naar Den Haag zocht Mabel een zwemvereniging om aan te haken. Ze kwam terecht bij een informatieavond van de HVRB en is sindsdien lid van de brigade. Mabel is in 2018 begonnen met haar opleiding tot Junior Lifeguard. Ondertussen heeft ze 5 jaar strandervaring en is in opleiding tot Senior Lifeguard. Ze geniet elke zomer weer van de teamverbondenheid en nieuwe ervaringen die de dagen met zich meebrengen.
Het verhaal van Tom
“Lifeguard zijn betekent mensen kunnen helpen wanneer dat het meest nodig is”
Tom is al vroeg begonnen aan zijn opleiding, al van jongs af aan haalde hij zijn zwemdiploma’s bij de HVRB. In 2016 is hij begonnen aan zijn opleiding tot Junior Lifeguard. Ondertussen is hij, met meer dan 1600 uur ervaring, als Senior Lifeguard en postcommandant één van de leidinggevenden op de post. Hij heeft de afgelopen jaren ook kunnen groeien binnen de vele commissies van de HVRB, zoals de materiaalcommissie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de reddingsmiddelen.
De opleiding
De opleiding tot lifeguard start met Voorbereidend (Reddend) Zwemmen. Iedereen die enthousiast is over zwemmen en in het bezit is van de ABC-diploma’s kan starten met zwemmend redden. Hierbij leer je naast jezelf ook andere mensen redden. Bij het Voorbereidend Zwemmen leer je mensen redden in het zwembad of open water. Voor het redden in het water leer je bijvoorbeeld vervoersgrepen, bevrijdingsgrepen (hoe kom ik los als een drenkeling mij stevig vasthoudt) en allerlei zwem- en zoektechnieken. Het uiteindelijke doel van het zwemmend redden in het zwembad is om deze vaardigheden op het strand en in de zee toe te kunnen passen.
Voordat het zover is, moeten er eerst nog een aantal diploma’s (certificaten) gehaald worden. Er moet een EHBO certificaat gehaald worden en er zijn theorieavonden om je van alles over de zee te leren.
Snel het strand op
Vanaf 16 jaar ben je oud genoeg voor de strandbewaking. De vaardigheden hiervoor leer je met Voorbereidend Zwemmen en de EHBO opleiding. Vervolgens leer je in een periode van ongeveer een half jaar alles over strandbewaking. Als je dit allemaal kunt en leuk vindt, mag je het strand op!
Fitte lifeguards
Onze lifeguards doen elke jaar een zwemtest. 100 meter vrije slag moet binnen 1 minuut en 50 seconden gezwommen worden.
Aansluitend wordt er 50 meter met 6 hoekduiken gezwommen, 50 meter met een drenkeling en tenslotte 25 meter onder water. Het totaal moet binnen 10 minuten volbracht zijn.
Kan je dat (nog) niet tijdens de aanmelding? Geen zorgen, in zes maanden trainen we je zodat je dat wel kunt.